Saturday, 12 March 2011

dia sudah kembali

"sgahkfiuhsdbyukgbvuhsitqw6735432[]\as'fdshhbvhgystewtruiwey8hjksadj
fguyetbfvbhdjshgjsdkljajhghsgtewuh"

hahhh ! pedulikan mnde alah kat atas tuh. korang pergi search google 311 kali pon takan dpt jawapannye. sbenarnye saje je nak lepas gian tekan keyboard nih. maklumlah, dua minggu takdapat online wehh! ulang suara : dua minggu. mungkin ade yg ckp dalam hati ekk elehhh, skejap je tuh! yesss mungkin skejap bgy kao, tpy bgy aku dah mcm dua bulan dah do. heee oraitt sbelum memulakan cerita, saya akan pecahkan post saya ini kepada beberapa komponen utama (ayat mase pidato duluu)

chapter one : H-O-M-E-S-I-C-K

*gmbar hasil kerja tgn sendirian berhad

sape sini budak asrama angkat tangan? okeyy awak yg dkat hujung sane yg pakai baju merah tudung biru tuuu, mase mule2 masok asrama duluu, homesick tak? apee?! tak homesick?! tipuuuu lah! okayyy dahdah, lupekan budak yg suke menipuu tuh. hmm yuppp, saye sngat homesick mase firstweek dkat intergomb. tiap-tiap malam bile engat rumah je msty berkace mate nih, naseb baek tak leleh (masih mampu dikawal) haah aku rinduu gile dkat handphone dan laptop, dah laaa takdapat text beliau, pastuu takdapat online forever pulak tuhh! haduyyyy. well fyi pusat akses kat sini facebook2 nih sume prohibited. yg boleh cume masok website2 pelajaran yg digunakan untuk mencari bahan belajar. yupppp itu SAHAJA! 

chapter two : T-I-R-E-D-N-E-S-S


pagi
pada jam 5.30 pagi siren yg sgt sgt sgt sgt kuat pon berbunyi seraya berkata :

"perhatian kepada semua pelajar puteri, sila bangun sekarang juga. aman damai makmur sejahtera, sila nyalakan lampu kamar anda. perhatian kepada ketua dorm, sila kejutkan rakan-rakan anda yang masih tidur"

haaa cmtulah lebih kurang ayat dye, aku tak hafal sgt. mmg sgt mengantuk lah kan bngun awal2 cmtuuu. maklumlah ramai yg nk mandi nti. kalau kat rumah kao nk bngon pukul 7 pon still sempat lagi kan. aaa yg paling takbestt nye, kene mandi air yg sgt sejokkkkk pagi-pagi bute cmni. water heater shower? dlm mimpi kao jelah. huaaaaaaaaa sgt sejok wehh! aku mandi pon gitu-gitu je, tetttttttttttttttttttt ahaha

tengahari dan petang
balik skolah kul 1.40 jugak same je macam cj. tapi kat sini kul 2.40 kene masok klas balek smpai pukul 4.40 petang. cj ade? heee then petang tuuu aktiviti bebas, nak riadah ke nak membute dlm bilik ke nk mandi ke ekot suke kao lah kan. tapi for me and meera, kitorang abeskan mase nih untuk gosok baju and basuh baju manually. no mesin-mesin! kalau nk hantar dobi pun kene tnggu turn dorm masing2. farah2 penat tak? ofkoz lah penat weh! kene rendam baju pastu sidai ape sume, aku mane penah buat ituuu hehee. pastu yg pelik nye letak sabun punyelah byk kan, tapi tak wangi-wangi pon baju tuu. haihh aneh!

malam
okayyy kena kosongkan asrama pukul 7 then pegi makan dkat dm. lauk sngat lah sedapppp! ==' pastuu pukul 7.30 sampai 9 stay surau buat solat hajat and bace yaasin dgn alquran. pukul 9 ade prep malam, dok dlm kelas smpai pukul 11. for those yg rajen diorang akan belajar and buat homework ape sume, but for those yg malas mcm aku nih akan tido berjemaah dlm kelas. balik dorm pukul 11, bace al-mulk ape sume then 11.30 padam lampuu. tpy bukannye tido lgy pon, sembang2 lah bace novel lah study lah. 

haaaaa penat tak bace? penat lagy org yg merasainye, cehhhhhh haha. tido lebih kurang 5 jam sehari. dlm kelas pulak ter angguk-angguk mngantuk. pastuu kalau masok library kitorang slamber je tido situu hee penat beb, bak kate pepatah di mane ade mase terluang, disitu kami akan tido. boleh? haha

chapter 3 : R-U-L-E-S   A-N-D   R-E-G-U-L-A-T-I-O-N-S


peraturan tetap peraturan. japp taktauuu laaa nak citer ape lagi. haaa tkpelah ni nak share sket. arituuu kan ade satu ari nih, kitorang basuh baju kat bilik basuh then sidai laaa dkat tepi-tepi besi tuu kan. alaaa yg mcm dkat rumah flat tuuu kan ade besi2 kat keliling kan. haaa tapi most of budak2 kat sini dorang sidai baju dkat ampaian tingkat bawah. kitorang memang sgt malass, nak bwk turun baju tuh ape sume so sidai jelaa kat tepi2 nih. then esoknye mase nak amek baju nih, tgk2 dah HILANG! ajaib gilerr. pastuu tanye arr :

kitorang : kak, tau tak baju yg kitorang sidai tuu kat mane? dah hilang lah!

akak : awk sidai kat mane?

kitorang : kat tepi-tepi ni lah

akak : ayokkkkk! cube tgk dkat dlm bilik kat seblah sane tuh

then kitorang pun pergi laaa check, tgk2 baju-baju kitorang dicampak dlm stor wehhh! hahaha stor tuu dah laaa agak kotor jugak. sabar jelah kan. sbenarnye rules kat sini sape still sidai baju dye pagi-pagi nnti kene lelong. yeke? aaa entah laaa, saye tatao dan takpaham sngat.

fuhhhhh gile panjang post nih. hahaha sebenanye ade byk lagi nak citer. so harap sabar menunggu, laen kali dtg bace lagi, till then adiossssss!